četvrtak, 17. svibnja 2012.

Mliječni proizvodi i posljedice koje izazivaju


Koliko ste puta čula da je potrebno piti puno mlijeka i konzumirati puno mliječnih proizvoda jer je to zdravo, treba nam kalcija… Vjerojatno bezbroj puta od kad znate za sebe. Sad će te konačno saznati istinu. MLIJEKO NIJE ZDRAVO!! Barem ne za ljudski organizam. Nikada Vam nitko nije spomenuo da je struktura kalcija u mliječnim proizvodima izmijenjena pasterizacijom i homogenizacijom, te da je on ovim postupcima pretvoren u teški mineral. Takav neprirodni oblik kalcija kada dospije u naš krvotok, tijelo ga NE MOŽE upotrijebiti za izgradnju kostiju već se on samo taloži na stjenke krvnih žila. Posljedica toga su razne bolesti; arterioskleroza, artritis…

 

Mliječni proizvodi mogu čak izazvati i stvaranje sluzi koja dovodi do prehlade, gripe i astme. Ono što je svakako opasno jest mlijeko u prahu u koje se, zbog povećanja gustoće, dodaje oksidirani kolesterol koji dovodi do stvaranja naslaga na krvnim žilama. No, još jedan način zataškavanja svega onoga što je štetno za naše zdravlje dovodi do većeg profita liječnika, bolnica i dakako, farmaceutskih kompanija.

Mi smo zapravo jedini sisavci na svijetu koji nakon majčinog mlijeka uzimamo mlijeko životinja. Stoga nije ni čudno kako je kod ljudi,  koji prestanu piti mlijeko nakon što ih majke prestanu dojiti, osteoporoza vrlo rijedak slučaj za razliku kod pohlepnih ljudi za mlijekom kod kojih se osteoporoza neprekidno povećava.

Ukoliko se ne možete odreći mlijeka, uzmite kozji ili ovčji jogurt, ali pri tome pazite da mu nisu uništena prirodna hranjiva svojstva.
  



Broj komentara: 5:

  1. Ajme ne mogu vjerovati da sam totalno živjela u zabludi... hvala ti na ovom savjetu :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Da-da, ne mogu ni ja vjerovati, ali eto... istina se polako otkriva. Žalosno je što moramo "kopati" i tražiti istinu, ali isplati se. Znači, manje mlijeka - više zdravlja! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne mogu se odreći mlijeka... Uotsalom, poprilično je relativno koliko se teških minerala nalazi u mlijeku kao i u svoj ostaloj hrani. Mislim da se danas ni zašto ne može dati ruka u vatru i nema mi smisla ići iz krajnosti u krajnost. Kad bih se odrekla mlijeka, što trenutno mislim da je teško ostvarivo, trebala bih se odreći i još većih gluposti koje jedem (čipseva, grickalica, McDonald's-ovih proizvoda, povremenih salama, namaza itd.). A opet, s druge strane, tvrde, da je sva bio-hrana čista kemija.

    I sad ti vjeruj nekome...

    OdgovoriIzbriši
  4. Kravlje mlijeko je za telad, ne za ljude! Stoga... nije zdravo. Ja recimo, uopće ne pijem mlijeko, a ogorčena sam činjenicom koliko samo antibiotika stavljaju u mlijeko i ostale mliječne proizvode. Znam, da se trujemo i drugim stvarima, ali ako se već trujem sa svim ostalim, ne moram još i s ovim :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Zanimljiv članak o mlijeku, nisam još imala prilike pročitati da negdje pise nešto loše o mlijeku.

    OdgovoriIzbriši