ponedjeljak, 14. svibnja 2012.

Sirova hrana, zašto?


Vjerojatno će se mnogi pitati: "Pa kako ću ja jesti sirovu hranu?". Pri tome morate znati da se pod sirovom hranom podrazumijeva voće i povrće, NE meso (o njemu nešto više u sljedećem postu). Naime, današnje bolesti koje muče cijelo čovječanstvo posljedica su kuhane i pečene hrane. Čovjek dok nije otkrio vatru, zajedno je sa životinjama slijedio razvojni put jedeći prirodnu, sirovu hranu. Nakon otkrića vatre, počeo je prirodnu hranu stavljati na vatru i time uništavao njezine bitne sastojke. Zapravo su od toga trenutka počele nastajati sve bolesti.


Postoje brojni lijekovi protiv brojnih bolesti, ali njihova jedina svrha je zarada farmaceutskih industrija koje nas besmisleno truju i uzimaju naš novac. Zapravo ne postoji niti jedno liječenje, niti jedna terapija i niti jedan lijek koji može otkloniti uzrok bolesti, što znači da ni ne liječe. Jedini uzrok svim bolestima je zatrovanost tijela. 





Ljudi danas, nažalost, jedu doslovno "sve i svašta" bez imalo razmišljanja kakve posljedica to može ostaviti na njih. Rak je samo jedan od bolesti nastao upravo degeneriranom hranom. Također, skleroza, dijabetes, srčani udari itd. sve više su zastupljeniji, kako kod starih, tako i kod mladih osoba.


                                                                            



 
Ovisnost o hrani zaslijepila je cijelo čovječanstvo, a pri tome je kuhana hrana postala najopasnijim porokom. Osim što proizvodi veliki broj raznih otrova, njome se stvara sluzna supstanca, koja se dobiva kuhanjem krumpira, jela od žitarica, životinjskim mesom, itd., a takvu sluz (želatinasti škrob) danas koriste stolari i knjigoveže za lijepljenje. Da, dobro ste pročitali, u nama se stvara masa ljepila! I to isto "ljepilo" godinama se nagomilava u našim tijelima jer ono nije u mogućnosti probavati ga. Sirovom hranom, onemogućuje se stvaranje ovakve sluzi, a čovjek bi se mogao osloboditi svih bolesti. Ljudski organizam s ovakvom hranom može živjeti u izvrsnom zdravlju od najmanje 150 do najviše 200 – 250 godina. Kuhana i pečena hrana prisiljava ljudske organe da rade daleko preko svog normalnog kapaciteta, prerano ih zamara, uzrokuje razne bolesti i skraćuje ljudski život na samo dio njegova  normalnog vijeka. Naravno, uz prirodnu hranu čovjek, mora istovremeno biti siguran da su zadovoljeni i ostali prirodni zahtjevi kao što su rano spavanje, rano ustajanje, fizički rad, izbjegavanje umjetnog zagrijavanja, čistoća, itd. (više informacija na http://2012-transformacijasvijesti.com/alternativna-medicina/sirova-hrana-%E2%80%93-siguran-put-prema-zdravlju-i-dugovjecnosti)


Stoga, potrudite se bar malo po malo početi unositi sirovo povrće, ne samo da će te se osjećati bolje nego će vam sve biti lakše za napraviti, u tom smisli, biti će te motivirani za SVE! Iako je danas hrana puna raznih pesticida i većinom je GMO, još uvijek postoje ljudi koji prodaju organsko voće i povrće, a vjerujte mi, ako imate mogućnosti imati svoje, nećete požaliti ni u jednom trenutku. To naravno, iziskuje vrijeme i uloženi trud, ali je svakako isplativo jer znate da je vaše. 


Linkovi o sirovoj hrani:





Nema komentara:

Objavi komentar